dimarts, 30 d’agost del 2011

Com treballar les emocions a l'escola

Estructura de la pàgina web XTEC - 5Kxs:
Aquesta pàgina consiteix en una sèrie d'activitats de mediació, on trobes cinc caixes amb que contenen 5 temàtiques diferents : comunicació, emoció, mediació, metodologia i tutoria. Aquestes temàtiques estan distribuïdes en diferents activitats a infantil, i contenen una carpeta amb les instruccions, i una altra amb el material.
A Secundària estan endreçades per temàtica directament i es pot accedir a la pàgina dels materials com es pot observar a la pàgina.
El recorregut seria el següent:



Mapa de l’estructura de la web.

Clikcar a Caixa de Convivència Guia didàctica(Objectius de la caixa) ------ Educació Infantil i a Primària( Instruccions i Materials, aquí les activitats son aleatòries no van en ordre, vas clickant i obrint per veure a l’apartat d’instruccions en què consisteixen i l’altre apartat els materials.)---------- Més avall apartat de secundària.


Activitat triada de la pàgina Xtec 5Ks: Dominó d’emocions

He triat l’activitat del dominó perquè em sembla bàsica i molt útil mitjançant una entramat d’imatges, identificar i conèixer l’expressió de les emocions primàries.
A través de les diferents imatges el nen podrà conèixer que hi ha diferents emocions, suposo que també identificar quines emocions ha tingut i quines expressions són les més habituals en un mateix i en la resta. D’alguna manera penso que si les aprèn també pot respondré adequadament a l’estat de la resta i d’ell mateix.
L’activitat consisteix en la repartició d’unes tires de dominó en grups de quatre, i han de lligar segons les instruccions d’un dominó convencional, unes cares amb una determinada emoció amb unes
altres que tinguin la mateixa emoció. Necessitarem paper, pegament i fitxes de dominó per aferrar les cares i anar conformant el dominó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada